Kako je nastala remi igra !

Povijest i razvoj remi igre

povijest-remi-igre

Postanak remi igre veže se za početak 19. stoljeća i još uvijek je svojevrsna misterija sa različitim teorijama kako se počela igrati. Ovo su tri različite priče koje su najbliže istini.

Španjolska verzija: Najzanimljivija od tri priče koja potječe iz Španjolske zbog jedne od najstarijih Remi igara koja se zvala "Conquian". Iz Španjolske igra se preselila u Meksiko. Krajem 19. stoljeća ova igra je pogodila američki jug i Teksas gdje se često spominje pod imenom "Cooncan". Zatim se priča malo zapliće i kaže kako je igra došla u Englesku i dobila ime "Rum" (u engleskom slangu - vjerovatnost), da bi se ponovno vratila u SAD i postala popularna kao Rummy (Remi).

Kineska verzija: Ova teorija se također vraća u isti period ali na istok Azije. Vezu današnje igre sa Kinom pronalaze u sličnosti Remija sa tadašnjim kineskim kartaškim igrama. Sve ove igre imale su sličan cilj, a to je skupiti određeni set karata i tako pobjediti. Isto tako, velika sličnost remija i popularne kineske igre "Mah jongg" daje dodatnu potrvdu ovoj teoriji.

Francuska verzija: Ova teorija je sasvim konkretna i jednostavna u usporedbi sa prethodne dvije. Prema ovoj verziji Remi igra je nastala iz Poker igre. Obje igre imaju sličnosti, ali naravno i različitosti. Cilj ovih igara je potpuno drugačiji, dok sličnost jeste u osnovnoj formaciji karata. Setovi karata kojima težite u remiju su isti kao straight kombinacije u pokeru, a grupe istih karata podsjećaju na triling i poker.

I dalje ne znamo koja je od ovih teorija istinita i točna, ali znamo da je Remi igra proputovala dug put u svom nastanku i popularizaciji.

1191 - 468x60_rs_4

remi sobaRUMMYROYAL SOBA ZA REMI
Najpoznatija internet soba za remi kartanje, najbolji bonusi i remi turniri....

ONLINE REMI TUTORIJALI

Interaktivni tutorijali koji će vam pojasniti svaki detalj remi igre koju odaberete... Korak po korak dok ne shvatite sve!

OSTALI ZANIMLJIVI ČLANCI

1191---120x600
Stargames